Redenen om jouw verkochte woning terug te huren

Home > Uncategorized > Redenen om jouw verkochte woning terug te huren

Redenen om jouw verkochte woning terug te huren

Zoals de naam al aangeeft, zijn terughuur-overeenkomsten juridisch bindende overeenkomsten die schriftelijk tussen de koper en de verkoper zijn gemaakt. Beide partijen moeten beslissen over een aantal zaken, namelijk hoe lang de verkoper na sluitingstijd in het huis moet blijven en hoeveel huur de verkoper zal betalen om daar te zijn. 

 

Om erachter te komen welke huur redelijk zou zijn, bekijkt u vergelijkbare huurwoningen in uw omgeving. Om veilig te spelen, kan de koper ook een borg in rekening brengen, net als elke verhuurder. Er is altijd een kans dat er schade kan optreden terwijl de verkoper daar woont. Daarom is het een goed idee om een ​​aanbetaling tussen de €5.000 en €10.000 te hebben. Zodra iedereen akkoord is, zal de koper het huis sluiten, waarna de koper officieel het huis in bezit neemt en eventuele vooraf gemaakte kosten betaalt zoals bij een normale sluiting. Bovendien zal de verkoper eventuele borgsommen of huur vooraf betalen en in het huis blijven. Bagro Vastgoed – Huis verkopen en terughuren, een ideale oplossing in veel specifieke gevallen.

Wat betekenen terughuur-overeenkomsten voor de verkoper?

Meer tijd krijgen om uw volgende droomhuis te kopen kan een redder in nood zijn, maar treuzel niet – een huurovereenkomst levert u niet veel tijd op. Doorgaans accepteren kredietverstrekkers niets langer dan dan 60 dagen. Terwijl u nog op het terrein bent, is er nog een mogelijk nadeel waarmee u rekening moet houden: het is niet echt van u meer. U heeft nu technisch een verhuurder, wat betekent dat als u schade veroorzaakt, u uw borg mogelijk niet geheel terugkrijgt.

Wat betekenen terughuur-overeenkomsten voor de koper?

Als u geen haast heeft om te verhuizen, kan het aanbieden van een terughuurovereenkomst u helpen uw droomhuis te krijgen. Het kan je bod echt sterker maken, maar vat het niet te licht op. Aangezien u de nieuwe eigenaar (en de nieuwe huisbaas) bent, kunt u een paar nieuwe problemen tegenkomen. De koper is nu, net als een verhuurder, verantwoordelijk voor het uitvoeren van eventuele reparaties als bijvoorbeeld je boiler kapot gaat. Bovendien moet u deze reparaties mogelijk onmiddellijk uitvoeren. Kopers zullen zich ook zorgen moeten maken dat de verkopers daadwerkelijk op tijd vertrekken. Het komt zelden voor dat ze niet gaan, maar het kan gebeuren. Dan moet u het gebruikelijke proces doorlopen dat verhuurders doen om uw huurders uit te zetten, wat zelden prettig is. Toch is de kans groot dat alles goed gaat en uw verkopers zullen u dankbaar zijn dat ze niet twee keer hoeven te verhuizen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *