Alles wat jij moet weten over aluminium kozijnen

Home > Uncategorized > Alles wat jij moet weten over aluminium kozijnen

Alles wat jij moet weten over aluminium kozijnen

Je ziet ze steeds vaker voorbijkomen: aluminium kozijnen. Geen wonder, want deze kozijnen brengen vele voordelen met zich mee! In dit artikel lees je alles wat je moet weten over dit type kozijnen zodat jij sneller een goede keuze kunt maken.

De voordelen van aluminium kozijnen

Aluminium is een materiaal dat van nature vuil- en stofafstotend is. Hierdoor blijven ze lang schoon en gaan ze ook veel langer mee dan een kozijn van hout. Andere fijne voordelen van aluminium kozijnen zijn:

  • Zijn kleur- en vormvast
  • Isoleren uitstekend tegen geluid en warmtewisselingen
  • Gaan jarenlang mee
  • Verkrijgbaar in vele soorten, kleuren en maten
  • Duurzaam doordat het goed te recyclen is

De mogelijkheden van aluminium kozijnen

Hout is een zeer bewerkelijk materiaal, maar wist je dat aluminium hier niet van af doet? Zo zijn er merken als Decalu die zich hebben gespecialiseerd in design kozijnen van aluminium. Dit merk maakt zeer slanke kozijnen in alle mogelijke RAL-kleuren. Niet alleen geeft het slanke design een moderne uitstraling, het geeft ook meer ruimte voor het raam. Hierdoor komt er meer licht binnen en heb jij meer uitzicht!

Wist je dat het ook mogelijk is om voor driedubbelglas te kiezen bij aluminium? Zo zorg je voor een nog betere isolatie!

De nadelen van aluminium kozijnen

Het plaatsen van aluminium kozijnen kun je beter overlaten aan professionals. Dit is een secuur werkje wat precies moet gebeuren. Hoewel het fijn is dat aluminium lang meegaat, is het niet mogelijk om ze een andere kleur te verven. Kies je dus voor een aluminium kozijn, dan zit je hier voor een langere tijd aan vast. Het is overigens wel mogelijk de kozijnen netjes te verwijderen en bijvoorbeeld te verkopen.

Wat mogen aluminium kozijnen kosten?

Aluminium kozijnen zijn duurder dan andere soorten kozijnen. Onthoud wel dat dit eenmalige kosten zijn. Je hoeft bijvoorbeeld niet regelmatig verf te kopen om het bij te houden. Veel winkels laten de prijs pas weten na een offerte. Gelukkig hebben wij een link waar je de prijs gelijk kunt bekijken: de prijs van aluminium kozijnen.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *