Wat te doen bij schimmel in het matras?

Home > wonen > Wat te doen bij schimmel in het matras?

Wat te doen bij schimmel in het matras?

Heb je een nieuw matras nodig, omdat het matras oud of beschimmeld is? Neem dan een kijkje op de site van Una matras. Ga je een eco matras van Una Matras kopen, dan heb je tien jaar garantie op het matras.

Hoe ontstaan schimmels in het matras?

De schimmels kunnen ontstaan als het matras niet goed vocht afvoert. Transpireer je veel in je slaap, neem dan een matras met een geopende celstructuur. Door de geopende celstructuur ventileert je matras meer. Een matras met schimmel is erg ongezond en de schimmel moet zo spoedig mogelijk van het matras verwijderd worden. Kleine schimmel plekjes op het matras zijn te verhelpen, maar zijn ze niet meer zo klein overweeg het dan om een nieuw matras aan te schaffen. Is je matras al ouder dan 8 jaar en heeft het schimmelplekken, dan is het verstandig om een nieuw matras te kopen.

Hoe krijg je schimmels uit een matras

Zijn de schimmelplekjes nog klein, dan kan je het behandelen met een goed wasmiddel in combinatie met schoonmaakazijn. Dit is ook goed tegen de muffe geurtjes. Dep het mengsel van wasmiddel met schoonmaakazijn op het matras en laat het even inwerken. Spoel het vervolgens af met schoon water. Laat het behandelde gebied goed drogen voordat je het matras weer gaat gebruiken. Je kan ook een speciale schimmelspray gebruiken om de schimmel aan te pakken. Wil je het droogproces versnellen, zet dan een raam open en probeer het matras in het zonlicht te zetten. Je kan je beschimmelde matras ook laten stomen, zo desinfecteert je jouw matras ook goed. Na het stomen ruikt het weer lekker fris en kun je het matras terug leggen in jouw slaapkamer.

Onderhoudstips voor je matras

Een goede tip is om een topmatras aan te schaffen, dit beschermt jouw matras. Het is ook belangrijk om je matras dagelijks te laten luchten, zet daarom elke dag eventjes je raam open. Stof komt natuurlijk ook op het matras terecht, verwijder de stof met een stofzuiger. Heb je geen zwaar matras dan is het ook goed om soms het matras te draaien. Tijdens het slapen verlies je enorm veel bacteriƫn, speeksel, haren, huidschilfers en zweet, daarom is het ook belangrijk om je beddengoed regelmatig te verschonen. Heb je een topper en heeft die vieze plekken gekregen, dan kan je dit het best behandelen met warm water of azijn. Voeg bij het warm water of azijn wat soda toe en doe het dan op een doekje en behandel de vlek met een deppende beweging.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *