De lekkerste koffie? Schaf een melkkan aan

Home > wonen > De lekkerste koffie? Schaf een melkkan aan

De lekkerste koffie? Schaf een melkkan aan

Wil je genieten van een goede kop koffie? Wanneer je een koffiemachine hebt is een melkkan in ieder geval onmisbaar. Met onder andere een Motta melkkan kun je niet alleen sneller jouw koffie maken, maar is deze ook nog eens een stuk lekkerder. De juiste melkkan zorgt voor de perfecte melk en mate van schuim: op deze manier geniet je altijd van een heerlijke kop koffie. De juiste temperatuur van de melk zorgt er daarnaast ook voor dat je mooie creaties kunt maken als een echte barista. Het aanschaffen van een melkkan is dan ook onmisbaar. Maar waar moet je op letten als je een goede melkkan wilt aanschaffen? Dat lees je hier!

Hoe kies je de beste melkkan?

Het beste melkkannetje barista kiezen doe je aan de hand van een aantal punten. Je kijkt in de eerste plaats naar het materiaal. Er zijn melkkannetjes in diverse materialen, maar je doet er goed aan om op zoek te gaan naar een melkkan van RVS. Dit materiaal zorgt er niet alleen voor dat de temperatuur van de melk niet te hoog wordt, maar ook dat je het kannetje een stuk makkelijker kunt schoonmaken. Kijk ook naar de wanddikte van de melkkan: dit moet tenminste 1,3 mm zijn. Een te dunne wand zorgt ervoor dat de melk niet te snel opwarmt, waardoor jij weer geniet van de beste koffie.

 

Het is ook slim om naar de inhoud van de melkkan te kijken. Maak deze keuze op basis van het aantal kopjes koffie dat je wilt maken. Maak je dagelijks 1 kopje koffie voor jezelf, dan heb je een kleiner melkkannetje nodig dan wanneer je dagelijks 3 of meer kopjes koffie maakt. Ook de vorm van de melkkan is belangrijk: de kan moet van onderen breed zijn en naar boven toe smaller worden. Kijk ook naar het merk: een van de beste merken op het gebied van melkkannetjes voor koffiemachines is Motta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *