Wil jij ondanks de lockdown sporten deze winter? Drie tips

Home > Uncategorized > Wil jij ondanks de lockdown sporten deze winter? Drie tips

Wil jij ondanks de lockdown sporten deze winter? Drie tips

Ondanks de vele verwachtingen die zijn uitgesproken dat we niet opnieuw een lockdown in hoeven, is het toch weer zo ver. En voor sportlievend Nederland betekent dit dat veel dingen niet mogelijk zijn. Veel sportverenigingen zijn gesloten en de gym is ook dicht.

Het goede nieuws is dat je ook gewoon vanuit huis kunt sporten. Hoe pak je dat aan? In dit artikel helpen we je op weg met een aantal tips.

Tip 1. Als je cardio wil doen, is een crosstrainer een goede keuze

Cardio is niet voor iedereen. Voor sommigen is de fiets naar de supermarkt voldoende. Maar als jij graag je conditie op peil houdt, dan zijn er weinig mogelijkheden. Je kunt gaan hardlopen, maar dit is erg blessuregevoelig. En dat moet je het ook in jezelf kunnen vinden om de donkerte, de kou en de regen (als die er is) te trotseren om toch je sportschoenen aan te doen.

Een makkelijker alternatief is om met een crosstrainer aan de slag te gaan. Je kunt ook naar andere cardio-apparaten kijken natuurlijk. Het prettige aan een crosstrainer is echter dat je alle lichaamsdelen gebruikt en dat je rechtop staat.

Tip 2. Met een Smith Machine kun je makkelijk krachtsport doen vanuit huis

Cardio is een ding, maar krachtsport is heel iets anders. Sommige mensen willen een van de twee doen, anderen willen allebei. Wat voor jou ook het geval is: als je krachtsport wil doen, doe je er goed aan om een Smith Machine in huis te halen. Er zijn natuurlijk veel verschillende type apparaten die je hiervoor in huis kunt halen. Je kunt ook gewoon met losse gewichten veel oefeningen doen. Maar een Smith Machine maakt het wel echt veel makkelijker om je krachttraining vanuit huis te doen.

Tip 3. Als groepsdruk voor jou een ding is, ga dan voetballen

Een crosstrainer of een Smith Machine is natuurlijk leuk als je graag solistisch sport, maar als jij de groepsdruk nodig hebt om te gaan sporten, dan wil je wellicht gewoon een groepje mensen vormen waarmee je regelmatig ergens gaat sporten. Veel meer dan een voetbal heb je hier namelijk niet voor nodig? Mocht geld ook een factor zijn in je keuze, dan is dit natuurlijk ook veel goedkoper dan de aanschaf van een crosstrainer of een Smith Machien.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *