Diëten op een leuke manier

Home > Eten en drinken > Diëten op een leuke manier

Diëten op een leuke manier

Op dieet gaan is niemands favoriete vooruitzicht, maar soms wil je het toch graag, of het nu om uiterlijk gaat of om gezondheid. Gelukkig hoeft diëten helemaal niet zo vreselijk te zijn. Het is niet nodig om alleen maar op noten en crackers te leven en cheaten mag soms ook gewoon. In dit artikel helpen we je met het behouden van een gezonde relatie met eten terwijl je op dieet gaat.

Start niet te extreem

Mensen hebben nogal de neiging om iets in hun hoofd te hebben, zoals het starten van een dieet, en daar dan de volle 150% voor te gaan. Dit zorgt vaak nou juist al vroeg voor een ontmoedigend gevoel. Als je het gevoel hebt dat je echt niks meer mag eten wat ongezond voor jou aanvoelt, zorgt dat ervoor dat wanneer je dat één dag wel doet je jezelf dat enorm kwalijk neemt en een slecht gevoel krijgt. Het kan er ook voor zorgen dat je deze dag ziet als toch al verpest en je daardoor gaat doen aan binge-eating. Om dit te voorkomen is het slim om erg rustig te beginnen. Bijvoorbeeld door je dagelijkse tussendoortjes te vervangen met een iets gezonder alternatief. Nee, hiermee wordt niet bedoelt dat je het stukje chocola moet vervangen met noten, maar misschien kun je het vervangen door pure chocolade, of een zelfgemaakte mueslibar? Door deze kleine aanpassingen rustig uit te voeren, zul je op een gegeven moment wennen aan de gezondere tussendoortjes zonder dat je de ongezonde alternatieven mist. Als je kijkt naar de gerechten van de dag geldt natuurlijk hetzelfde. Een leuk alternatief voor Domino’s pizza is bijvoorbeeld pizza bestellen in Hoofddorp bij Woodstone, zij bieden namelijk een ‘Bilancia’ lijn aan waarbij je een deel pizza en een deel salade krijgt. Zo kun je dus onbezorgd pizza blijven eten.

Geef jezelf complimentjes

Dit klinkt misschien heel erg onnatuurlijk, maar positieve bekrachtiging werken perfect als het gaat om motivatie. Wat goed werkt, is voor de spiegel gaan staan en jezelf aankijken, daarna geef je jezelf complimentjes zoals ‘ik ben goed bezig’ en ‘ik kan alles aan’. Door jezelf te complimenteren op bijvoorbeeld je dieet zul je positieve gevoelens krijgen over jouw nieuwe leefstijl en zo zal het dus makkelijker zijn om vol te houden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *