5 manieren om de wc te ontstoppen

Home > wonen > 5 manieren om de wc te ontstoppen

5 manieren om de wc te ontstoppen

We denken zelden aan toiletten totdat er iets misgaat. Wanneer ons toilet niet goed werkt of verstopt raakt, kan dit meer dan een klein ongemak zijn. Hoewel het opruimen van de verstopping vaak net zo eenvoudig is als het bellen van een loodgieter, zijn er ook andere manieren. Deze tips helpen je om je toilet te ontstoppen.

De WC-ontstopper

Hoewel dit hulpmiddel misschien eenvoudig lijkt, blijft het de beste manier om een ​​toilet te ontstoppen. We raden alle huishoudens aan om dit in huis te hebben. Wanneer je dit hulpmiddel gebruikt, moet je de ontstopper in de toiletpot plaatsen en voorzichtig naar beneden duwen. De eerste druk is simpelweg om de lucht te verwijderen. Zorg ervoor dat je niet met kracht duwt, anders kun je vuil water doen opspatten.

Azijn en natriumbicarbonaat

Als je toilet niet doorspoelt en je geen ontstopper hebt, kun je je wenden tot niet-giftige huishoudelijke schoonmaakmiddelen: azijn en natriumbicarbonaat. We raden je aan een kopje zuiveringszout toe te voegen aan je verstopte toilet en enkele minuten te wachten. Giet vervolgens langzaam twee kopjes azijn in het toilet.

Heet water en afwasmiddel

Verwarm een ​​liter heet water en giet wat afwasmiddel in je toilet terwijl het water aan het opwarmen is. Als het water extreem heet is, maar niet kookt, giet het dan voorzichtig in het toilet. Wacht 10-15 minuten terwijl het afwasmiddel en heet water de verstopping verzachten.

Bleekmiddel

Net als zeep helpt huishoudbleekmiddel het afval af te breken. De procedure lijkt op die met afwasmiddel. Vervang gewoon de vaste of vloeibare afwaszeep door 2-3 kopjes bleekmiddel. Giet na een of twee minuten een kopje zeep in poedervorm. Wacht 10-15 minuten en spoel je toilet door.

Bel een loodgieter

Helpen de verschillende bovenstaande tips niet, dan is de verstopping waarschijnlijk te groot om op te lossen met eenvoudige huishoudmiddeltjes. In dat geval zit er maar één iets op: een professional bellen. Hoewel deze aanpak eenvoudig is, is het waarschijnlijk de gemakkelijkste en meest betrouwbare manier om een ​​hardnekkig toilet te ontstoppen. Een loodgieter heeft alles om zelfs de ergste verstoppingen aan te pakken. Verstopping in regio Breda? DG Riooltechniek ontstopt uw riool in Breda.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *